BAJINA BASTA

DOKTOR DJURIC SA ADSL OM

Generalna — Autor radebeli2003 @ 21:19
Cesttam doktore tek sad neces moci da spavas. Pozdrav BELI

TADIĆEV MUZIČKI BLAM

Generalna — Autor radebeli2003 @ 20:44
Predsednik Srbije i čitav diplomatski kor ustali na koncertu u Sava centru, misleći da slušaju himnu EU. Stvar izvadio dirigent pokazavši im da sednu

Nejedinstvo EU oko Kosova

Generalna — Autor radebeli2003 @ 12:44
Šefovi diplomatija Evropske unije su u Bremenu podržali "napore" izaslanika UN Martija Ahtisarija za rešenje statusa Kosova i naglasili da Ahtisarijev plan treba da bude "osnova" za novu rezoluciju SB UN kojom će se "uvažiti interesi Beograda i Prištine".

Ali, uprkos naporima domaćina Nemačke da se podrži plan Martija Ahtisarija, nekoliko država EU - Španija, Grčka i Slovačka - izjasnile su se protiv nezavisnosti Kosova, strahujući da bi to izazvalo reakcije na drugim teritorijama sa sličnim problemom.

Šef španske diplomatije Migel Anhel Moratinos izjavio je u subotu da se do nove rezolucije Savetu bezbednosti UN o Kosovu mora doći pregovorima i kontaktima svih strana, uključujuchi Rusiju, i tako da se "može računati i s podrškom i razumevanjem Srbije".

U Bratislavi je saopšteno da će Slovačka u Savetu bezbednosti UN podržati novu rezoluciju o Kosovu samo ako u nju budu uključene njene primedbe.

Zamenik šefa ruske diplomatije Vladimir Titov izjavio je u Moskvi da je Rusija ne bi podržala predlog Martija Ahtisarija ako bi se u sadašnjem obliku našao pred Savetom bezbednosti.

 (Dalje)

ADSL U BAJINOJ BASTI

Generalna — Autor radebeli2003 @ 15:44

 Najzad i mi u BAJINOJ BASTI da okusimo blagodeti adsl.

ADSL je tehnologija koja omogućava stalnu vezu sa Internetom - 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji - uz mnogo veće brzine pristupa u odnosu na modemske ili ISDN konekcije. ADSL koristi postojeću telefonsku liniju a dopušta istovremeno korišćenje telefona i pristup Internetu - dok surfujete Internetom, telefonska linija je slobodna za korišćenje.

Brzina pristupa pri korišćenju ADSL je asimetrična, i veća je u smeru prema korisniku, što je u skladu sa stvarnim potrebama. Količina prenesenih podataka nije ograničena i ne tarifira se


Kosovo u zamenu za članstvo u EU

Generalna — Autor radebeli2003 @ 22:26
Bilt:Srbiju ubediti perspektivom ubrzanog članstva u EU
Švedski ministar inostranih poslova Karl Bilt ocenio je da bi Srbija mogla da prihvati nezavisnost Kosova ako bi joj bila ponuđena perspektiva učlanjenja u Evropsku uniju (EU).
 (Dalje)

EP usvojio rezoluciju o Kosovu

Generalna — Autor radebeli2003 @ 16:52
U Evropskom parlamentu je usvojena rezolucija o Kosovu u kojoj se daje puna podrška planu Martija Ahtisarija za budući status Kosova.
SRBIN

Tim dokumentom još jednom se potvrđuje evropska perspektiva za Srbiju i Kosovo, kao i centralna uloga EU u tom procesu, saopšteno je iz EP.

Koordinator za spoljnu politiku Evropske unije, Havijer Solana, opisao je planirani razvojni projekat Unije za Kosovo kao "najvažniju misiju u njenoj istoriji".

Solana je, govoreći pred Evropskim parlamentom u četvrtak, upozorio da bi - ukoliko Unija ne pomogne Kosovu da ostvari svoj status - to "moglo da ugrozi stabilnost Balkana":

"Nemamo pravo na neuspeh", rekao je spoljnopolitički koordinator EU, dodavši da će međunarodna zajednica morati da "nametne rešenje kosovskog pitanja putem rezolucije UN". U vezi sa tim, po njegovim rečima, "postoje teškoće s Rusijom, i vrlo verovatno s Kinom".

EU planira osnivanje posebnog fonda od dve milijarde dolara namenjenog razvoju pokrajine u prve tri godine od usvajanja statusa, ali tek kada to pitanje bude konačno rešeno.

Lavrov ponovio stav Rusije

Povodom budućeg statusa Kosova još jednom se oglasio i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

On je rekao da će plan Martija Ahtisarija "doživeti neuspeh ako ostane u postojećem obliku".

Lavrov je dodao da problem Kosova ne može da bude rešen bez uzimanja u obzir stavova obe strane - Beograda i Prištine, dodavši da je Ahtisari "odlučio da ih ignoriše".

 (Dalje)

VOJO KOSTUNICA

Generalna — Autor radebeli2003 @ 10:35

Odlazeći premijer Vojislav Koštunica ocenio je da je prvi državni i nacionalni interes Srbije da propadne plan izaslanika UN Martija Ahtisarija za rasparčavanje Srbije.

U pisanoj izjavi Košunica navodi da je pimio k znanju da su Amerika, EU i NATO podržli Ahtisarijev predlog da se Srbiji otme 15 odsto teritorije i da će se za sada uzdržati da komentariše njihovo obrazloženje da se teritorija otima zbog prijateljstva prema Srbiji. I pored gromoglasne podrške Ahtisarijev predlog će propasti, što će otvoriti vrata da počnu pravi pregovori o budućem uređenju Kosova, kaže Koštunica.

Na pitanje koliko Srbija može da radi na propadanju Ahtisarjevog plana ako nisu formirane Vlada i Skupština, Koštuničin savetnik Vladeta Janković kaže da je bitno da postoji jedinstvo svih ključnih državnih institucija da je Ahtisarijev plan neprihvatljiv i da diplomatija može da se bori za to da Ahtisarijev plan ne bude prihvaćen.

A savetnik predsednika Srbije Leon Kojen izjavio je da mnogo ne veruje u mogućnost da bi uskoro moglo doći do nove rezolucije Saveta bezbednosti koja bi zamenila postojeću 1244. Uslediće niz debata, naročito između Rusije i SAD kako bi se u Savetu bezbednosti približila stanovišta, rekao je Kojen.

I dok političari ubeđuju javnost u sigurnu podršku Rusije u Savetu bezbednosti UN, dotle analitičari uporno upozoravaju da Srbija mora i sama da ponudi predloge kako bi trebala da izgleda nova rezolucija Saveta bezbednosti. Tim povodom, analitičar projekta za etničke odnose Nenad Đurđević kaže da platformu koja je branjena u Beču nije moguće implementirati i da je za nju nemoguće dobiti čak i saglasnost Rusije.


VOJO SESELJ

Generalna — Autor radebeli2003 @ 14:13
Vojislav ŠEŠELJ: Why didn't you read it all out? You read more beautifully than I do. At the end I said: "... all you members of the Registry office of The Hague Tribunal can only suck my d*ck." But that is not my article. It is my submission to the secretariat of The Hague Tribunal, which for a full two and a half years is preventing my Defence and refusing to register my legal advisors and in other ways violating elemental rules and regulations with regard to my status and rights.
Prosecutor NICE: Read the last short paragraph on this page.
Vojislav ŠEŠELJ: No, I can't do only the last one. I have to do the penultimate one and the last paragraph together because you can understand the last one only if I read the one but last paragraph as well. "My legal advisors are not my Defence counsel and that is why they need not fulfil the conditions stipulated by the Rules of Procedure and Evidence for Defence counsel. All they have to do is to fulfil those conditions which I prescribe for them. And you can go on hampering my Defence and then ultimately you're going to have to eat all the sh*t that you excreted. "F*ck you all, beginning with Hans Holthuis, and so on, including that Tjarda van der Spoel, who is a crook."

DA SE NASMEJEMO

Generalna — Autor radebeli2003 @ 13:56

Dosao siromasak kod doktora po nalaze.. Kaze doktor:
- Nalazi vam uopste nisu dobri.. Zivecete jos 3-4 meseca !
- A, od CEGA doktore !?

Igra Haso poker, i vice Fati:
Fato, kuvaj kafu ! Dobio sam te nazad !!

Pricaju dva pandura:
- Gde si rodjen ?
- Kod kuce, a ti ?
- Ja u bolnici !
- Sto, sta ti je bilo ??KulZapečaćen

 


NIKOLA I FILIP

Generalna — Autor radebeli2003 @ 18:55
BRACA
«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13  Sledeći»

Powered by blog.co.yu