BAJINA BASTA

BAJINA BASTA

Generalna — Autor radebeli2003 @ 22:37
BAJINA BASTA

INDEKSI BORA CORBA

Generalna — Autor radebeli2003 @ 19:55

bacila je sve niz rjeku

Bora Corba o Albancima na Kosovu

Pogledaj dom svoj, andjele,


INTERESANTNI KLIPOVI

Generalna — Autor radebeli2003 @ 19:29

Dzej Ramadanovski & Dara Bubamara - Grand duel

Lepa Brena i Dzej Ramadanovski - Cik pogodi

Haris Dzinovic i Lepa Brena

Malo se opustite KulPlazi se

 


DOKTOR DJURIC SA ADSL OM

Generalna — Autor radebeli2003 @ 21:19
Cesttam doktore tek sad neces moci da spavas. Pozdrav BELI

TADIĆEV MUZIČKI BLAM

Generalna — Autor radebeli2003 @ 20:44
Predsednik Srbije i čitav diplomatski kor ustali na koncertu u Sava centru, misleći da slušaju himnu EU. Stvar izvadio dirigent pokazavši im da sednu

Nejedinstvo EU oko Kosova

Generalna — Autor radebeli2003 @ 12:44
Šefovi diplomatija Evropske unije su u Bremenu podržali "napore" izaslanika UN Martija Ahtisarija za rešenje statusa Kosova i naglasili da Ahtisarijev plan treba da bude "osnova" za novu rezoluciju SB UN kojom će se "uvažiti interesi Beograda i Prištine".

Ali, uprkos naporima domaćina Nemačke da se podrži plan Martija Ahtisarija, nekoliko država EU - Španija, Grčka i Slovačka - izjasnile su se protiv nezavisnosti Kosova, strahujući da bi to izazvalo reakcije na drugim teritorijama sa sličnim problemom.

Šef španske diplomatije Migel Anhel Moratinos izjavio je u subotu da se do nove rezolucije Savetu bezbednosti UN o Kosovu mora doći pregovorima i kontaktima svih strana, uključujuchi Rusiju, i tako da se "može računati i s podrškom i razumevanjem Srbije".

U Bratislavi je saopšteno da će Slovačka u Savetu bezbednosti UN podržati novu rezoluciju o Kosovu samo ako u nju budu uključene njene primedbe.

Zamenik šefa ruske diplomatije Vladimir Titov izjavio je u Moskvi da je Rusija ne bi podržala predlog Martija Ahtisarija ako bi se u sadašnjem obliku našao pred Savetom bezbednosti.

 (Dalje)

ADSL U BAJINOJ BASTI

Generalna — Autor radebeli2003 @ 15:44

 Najzad i mi u BAJINOJ BASTI da okusimo blagodeti adsl.

ADSL je tehnologija koja omogućava stalnu vezu sa Internetom - 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji - uz mnogo veće brzine pristupa u odnosu na modemske ili ISDN konekcije. ADSL koristi postojeću telefonsku liniju a dopušta istovremeno korišćenje telefona i pristup Internetu - dok surfujete Internetom, telefonska linija je slobodna za korišćenje.

Brzina pristupa pri korišćenju ADSL je asimetrična, i veća je u smeru prema korisniku, što je u skladu sa stvarnim potrebama. Količina prenesenih podataka nije ograničena i ne tarifira se


Kosovo u zamenu za članstvo u EU

Generalna — Autor radebeli2003 @ 22:26
Bilt:Srbiju ubediti perspektivom ubrzanog članstva u EU
Švedski ministar inostranih poslova Karl Bilt ocenio je da bi Srbija mogla da prihvati nezavisnost Kosova ako bi joj bila ponuđena perspektiva učlanjenja u Evropsku uniju (EU).
 (Dalje)

EP usvojio rezoluciju o Kosovu

Generalna — Autor radebeli2003 @ 16:52
U Evropskom parlamentu je usvojena rezolucija o Kosovu u kojoj se daje puna podrška planu Martija Ahtisarija za budući status Kosova.
SRBIN

Tim dokumentom još jednom se potvrđuje evropska perspektiva za Srbiju i Kosovo, kao i centralna uloga EU u tom procesu, saopšteno je iz EP.

Koordinator za spoljnu politiku Evropske unije, Havijer Solana, opisao je planirani razvojni projekat Unije za Kosovo kao "najvažniju misiju u njenoj istoriji".

Solana je, govoreći pred Evropskim parlamentom u četvrtak, upozorio da bi - ukoliko Unija ne pomogne Kosovu da ostvari svoj status - to "moglo da ugrozi stabilnost Balkana":

"Nemamo pravo na neuspeh", rekao je spoljnopolitički koordinator EU, dodavši da će međunarodna zajednica morati da "nametne rešenje kosovskog pitanja putem rezolucije UN". U vezi sa tim, po njegovim rečima, "postoje teškoće s Rusijom, i vrlo verovatno s Kinom".

EU planira osnivanje posebnog fonda od dve milijarde dolara namenjenog razvoju pokrajine u prve tri godine od usvajanja statusa, ali tek kada to pitanje bude konačno rešeno.

Lavrov ponovio stav Rusije

Povodom budućeg statusa Kosova još jednom se oglasio i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

On je rekao da će plan Martija Ahtisarija "doživeti neuspeh ako ostane u postojećem obliku".

Lavrov je dodao da problem Kosova ne može da bude rešen bez uzimanja u obzir stavova obe strane - Beograda i Prištine, dodavši da je Ahtisari "odlučio da ih ignoriše".

 (Dalje)

VOJO KOSTUNICA

Generalna — Autor radebeli2003 @ 10:35

Odlazeći premijer Vojislav Koštunica ocenio je da je prvi državni i nacionalni interes Srbije da propadne plan izaslanika UN Martija Ahtisarija za rasparčavanje Srbije.

U pisanoj izjavi Košunica navodi da je pimio k znanju da su Amerika, EU i NATO podržli Ahtisarijev predlog da se Srbiji otme 15 odsto teritorije i da će se za sada uzdržati da komentariše njihovo obrazloženje da se teritorija otima zbog prijateljstva prema Srbiji. I pored gromoglasne podrške Ahtisarijev predlog će propasti, što će otvoriti vrata da počnu pravi pregovori o budućem uređenju Kosova, kaže Koštunica.

Na pitanje koliko Srbija može da radi na propadanju Ahtisarjevog plana ako nisu formirane Vlada i Skupština, Koštuničin savetnik Vladeta Janković kaže da je bitno da postoji jedinstvo svih ključnih državnih institucija da je Ahtisarijev plan neprihvatljiv i da diplomatija može da se bori za to da Ahtisarijev plan ne bude prihvaćen.

A savetnik predsednika Srbije Leon Kojen izjavio je da mnogo ne veruje u mogućnost da bi uskoro moglo doći do nove rezolucije Saveta bezbednosti koja bi zamenila postojeću 1244. Uslediće niz debata, naročito između Rusije i SAD kako bi se u Savetu bezbednosti približila stanovišta, rekao je Kojen.

I dok političari ubeđuju javnost u sigurnu podršku Rusije u Savetu bezbednosti UN, dotle analitičari uporno upozoravaju da Srbija mora i sama da ponudi predloge kako bi trebala da izgleda nova rezolucija Saveta bezbednosti. Tim povodom, analitičar projekta za etničke odnose Nenad Đurđević kaže da platformu koja je branjena u Beču nije moguće implementirati i da je za nju nemoguće dobiti čak i saglasnost Rusije.


Powered by blog.co.yu